سفارش تبلیغ
صبا ویژن

عصر ارتباطات
 
قالب وبلاگ
چت باکس


کتاب "روابط عمومی به زبان آدمیزاد" نوشته اریک یاوربوم و باب بلای است که توسط بنفشه فرهمندی به زبان فارسی برگردانده شده و انتشارات کاروان نیز آن را چاپ و منتشر کرده است.

می‌توان روابط عمومی به زبان آدمیزاد را به عنوان "بنگاه روابط عمومی کوچک شخصی" فرض کرد. از طریق این کتاب هر آن‌چه برای انجام روابط عمومی خود احتیاج داریدمیتوانید به دست اورید.
کتاب حاضر در 25 فصل به شرح زیر تنظیم شده است:
ـ قدرت روابط عمومی
ـ حالا چه کسانی به روابط عمومی احتیاج دارند؟
ـ بررسی جزئیات فرآیند روابط عمومی
ـ به خدمت گرفتن روابط عمومی حرفه‌ای به عنوان کمک
ـ نیروی روابط عمومی
ـ قاعده‌مند کردن ایده‌ها
ـ استفاده از روش‌های روابط عمومی
ـ تهیه خبرنامه شرکت
ـ روی کاغذ آوردن پیام: اعلان مطبوعاتی
ـ نوشتن و چاپ مقالات ویژه
ـ انتقال پیام به صورت حضوری
ـ روابط با رسانه‌ها: انتقال پیام‌تان به مخاطب
ـ ورود به رادیو
ـ باز کردن راه روابط عمومی به تلویزیون
ـ انتشار گسترده‌تر: صنعت چاپ هنوز نمرده است
ـ استفاده از رسانه‌های جدید: سایت‌های اینترنتی و پست الکترونیکی
ـ اجرای برنامه‌هایی جهت جلب‌توجه عموم
ـ شناسایی فرصت‌ها و غنیمت شمردن آن‌ها
ـ در بحران چه باید کرد
ـ ارزیابی نتایج روابط عمومی
ـ ده فعالیت موفق و برتر در تاریخ روابط عمومی
ـ ده دلیل انجام فعالیت‌های روابط عمومی
ـ ده نکته برای تبدیل شدن به متخصص روابط عمومی موفق
ـ ده کار که در روابط عمومی هرگز نباید انجام دهید
ـ گام‌هایی به سوی بهتر نوشتن مطالب روابط عمومی

عنوان اصلی: Public Relations Kit for Dummies
نویسندگان: اریک یاوربوم، باب بلای / مترجم: بنفشه فرهمندی / ناشر: انتشارات کاروان ـ 88007421 / نوبت و سال انتشار: اول 1385 / تعداد صفحات: 422 قیمت: 59000 ریال


[ دوشنبه 90/3/9 ] [ 6:12 عصر ] [ نوری تبار ]

اکثرا  دوستان با مراحل چاپ کتاب اشنا نیستند این مطلب رو خواندم گفتم روی وبلاگ بزارم تا شما هم استفاده کنیدشاید روزی از روزها خواستید کتاب چاپ کنید:

. مراحل دریافت مجوز ارشاد به شرح زیر است:

دریافت شابک:
اولین قدم دریافت شابک از اداره شابک است. به طور معمول ناشران شابک را به صورت گروهی از اداره شابک دریافت می کنند. به این ترتیب برای هر کتاب رسیده یکی از شماره های شابک دریافتی را اختصاص می دهند و پس از تکمیل فرم شابک ( جدولی که برابر هر شماره شابک نام کتاب چاپ شده قرار گرفته است) را به انضمام کتاب های چاپ شده به شابک ارائه می نمایند. اما برخی از ناشران که مجوز نشر ندارند، به صورت موردی از اداره شابک، شماره شابک را دریافت و در کتاب درج می نمایند. این ناشران نیز بعد از چاپ کتاب، باید ? نمونه از کتاب را به اداره شابک تحویل دهند.

دریافت فهرست نویسی کتابخانه ملی (فیپا)
بعد از درج شماره شابک در شناسنامه کتاب، پرینت کتاب (صفحه آرایی شده) به همراه سی دی و فرم تکمیل شده درخواست فهرست نویسی به کتابخانه ملی تحویل داده می شود. به طور متوسط فیپا یک هفته تا ?? روز بعد از ارائه به متقاضی تحویل داده می شود. متقاضی باید همه اطلاعات فیپای دریافتی را در صفحات اولیه کتاب (جایی که برای شناسنامه در نظر گرفته شده است) درج کند.

دریافت مجوز از ارشاد:
سی دی کتاب، نسخه پرینت کتاب (که اطلاعات فیپا در آن قید شده) به همراه پرینت جلد برای گرفتن مجوز به اداره کتاب وزارت ارشاد تحویل داده می شود. بسته به موضوع کتاب، پس از یک هفته تا ? ماه بعد از تحویل، مجوز کتاب در اختیار متقاضی قرار می گیرد. گاهی اوقات مواردی در کتاب جهت اصلاح به اطلاع متقاضی می رسد و پس از درج یا حذف تغییرات مجوز کتاب صادر می شود.

چاپ:
ناشر پس از گرفتن مجوز، به چاپ کتاب اقدام می کند. بعد از دریافت مجوز، ناشر حق هیچ گونه دخل و تصرفی در محتویات کتاب ندارد. تیراژ و صفحات و سایر موارد آمده در شناسنامه باید با دقت مورد نظر قرار گیرد. گاهی اطلاعاتی از فیپا یا شناسنامه در چاپ حذف می شوند که بعد از مطابقت ارشاد، ناشر موظف است اطلاعات حذف شده را در کتاب درج نماید.

اعلام وصول:
پس از چاپ کتاب، ناشر ?? نسخه از کتاب چاپ شده را جهت دریافت اعلام وصول به ارشاد تحویل می دهد. با دریافت اعلام وصول پروسه اداری چاپ یک کتاب پایان می پذیرد.

تجدید چاپ:
اگر ناشر بخواهد کتابی را تجدید چاپ کند، در صورتی که در کتاب تغییراتی اعمال نشده باشد، مجوز چاپ بدون سیر مراحل فوق و تنها با گرفتن مجوز ارشاد ( که سریعا به متقاضی تحویل می شود) انجام می شود. اما اگر ناشر قصد اعمال تغییرات محتوایی در متن کتاب داشته باشد، باید همه مراحل بالا را پشت سر بگذارد.


[ دوشنبه 90/3/9 ] [ 6:7 عصر ] [ نوری تبار ]

مرکز مطالعات و تحقیقات رسانه‌ها کتاب ”روابط عمومی حرفه‌ای بالنده“را منتشر شد.‏
به گزارش روابط عمومی مرکز، این کتاب که نوشتة دیوا کارشارما و ترجمه میترا کیوان مهر است به طرح ‏موضوعاتی همچون؛ جایگاه روابط عمومی، تحول و رشد نوین آن، ارتباطات کلامی و غیرکلامی، روابط ‏عمومی جمعی و بحران می‌پردازد.‏
نویسنده با زبانی ساده درباره موضوعاتی همچون: روابط عمومی رسانه‌های گروهی، سخنرانی در جمع و ‏ارتباطات متقابل سخن گفته است.‏
‏ شایان ذکر است که کتاب روابط عمومی حرفه ای بالنده به سفارش اداره کل تبلیغات ‏تدوین و چاپ شده است. ‏
گفتنی است پژوهشگران، دانشجویان رشته روابط عمومی، مدیران روابط عمومی و دیگر ‏علاقمندان می‌توانند برای تهیه این کتاب به دفتر فروش مرکز مطالعات و تحقیقات ‏رسانه‌ها مراجعه نمایند.‏
 


[ دوشنبه 90/3/9 ] [ 5:56 عصر ] [ نوری تبار ]

تکنولوژی چاپ Printing Technology
به مجموعه روش هایی گفته می شود که به وسیله آن ها امکان انتقال تصاویر و متون بر روی ماده خاص چون کاغذ ، مقوا ، پی وی سی و . . . وجود دارد.

چاپ غیر تماسی Non - Impact Printing

به مجموعه روش هایی در چاپ اطلاق می شود که در آن ها انتقال تصاویر و متون بدون تماس با ماده چاپ شونده صورت می گیرد. یکی از معمول ترین آنها چاپگر های جوهر افشان یا InkJet می باشد.

چاپ های معمول Conventional Printing
به مجموعه روش هایی در چاپ گفته می شود که معمولا در تیراژهای بالا ( بیش از 1000 ورق ) صورت می گیرد. در این شیوه از یک رابط چاپ استفاده می شود. از معمول ترین و شناخته شده ترین این روش ها چاپ افست می باشد.

عکاسی Photography
به روش انتقال تصاویر و نقوش به وسیله نور بر سطحی حساس شده اطلاق می شود. عکس از جمله روش های چاپی است که در هر خانه ای یافت می شود. ترامهای روی عکس و اسلاید پیوسته است.

ترموگرافی Thermography
شیوه ای از چاپ که حرارت در آن نقش اساسی بازی می کند. این دسته فکس های با کاغذ حساس را در بر می گیرد.

چاپگر جوهر افشان InkJet
این نوع چاپگر ها که در انواع اداری یا خانگی و صنعتی تولید می شود بر اساس اسپری کردن رنگ از طریق هد چاپگر بر روی سطح مورد نظر عمل می کنند. نوع اداری آن را همگی می شناسیم که همان چاپگرهای رنگی معمول است. از نوع صنعتی برای ثبت تاریخ مصرف ، بارکد و مشخصات به روز شده اطلاعات بر روی محصولات استفاده می شود.

چاپگر مغناطیسی Magnetography
این نوع چاپ بر اساس ایجاد یک میدان مغناطیسی عمل چاپ را انجام می دهد و از تکنولوژی NIP Non Impact Printing برخوردار است. از این روش برای آماده سازی چاپ CTP Computer to plate و چاپ دیجیتال به شکل رول استفاده می شود.

یونوگرافی Ionography
در این سیستم که از تکنولوژی NIP پیروی می کند اتمها یا مولکول های باردار مثبت یا منفی در یک فضای با ولتاژ بالا حرکت کرده و تصویر را روی درام ایجاد می کند. بدین ترتیب تصویر روی کاغذ منتقل می گردد. این نوع چاپ با دو نوع تونر مایع و پودر در چاپ دیجیتال استفاده می شود.

الکتروفتوگرافی Electrophotography
این نوع از چاپ از پر کاربردترین چاپ های با تکنولوژی NIP می باشد که از 5 مرحله تشکیل شده است:
1- تصویر نگاری 2- انتقال مرکب 3- چاپ 4- ثابت سازی تصویر 5- مرتب سازی
از این نوع چاپ در ماشین های دیجیتال و چاپر های لیزری استفاده می شود. گاهی به جای چاپگر های الکترو فوتوگرافی چاپگرهای لیزری نیز گفته می شود.

چاپ اسکرین Screen Printing
به شیوه ای که رنگ از درون یک توری شابلون عبور کرده و به سطح مورد نظر می رسد گفته می شود.

چاپ گود Gravure
شیوه ای از چاپ که در آن نقوش و نوشته ها به شکل حفره هایی در سطح فلز حکاکی شده است و مرکب مایع درون این حفره ها قرار گرفته و آنگاه بطور مستقیم یا غیر مستقیم چاپ صورت می گیرد.

چاپ برجسته Letter Press
شیوه ای از چاپ که به شکل برجسته بوده و مرکب به روی سطح برجسته مالیده می شود و به دنبال آن سطح برجسته با ماده چاپ شونده تماس مستقیم می یابد.

تامپو / چاپ بالشتکی Tampo - Pad Print
شیوه ای از چاپ غیر مستقیم است که در آن از گراور استفاده می شود. بدین ترتیب که نقوش و نوشته ها به شیوه های مختلف بر روی سطح فلز کنده کاری می شود. مرکب مایع درون حفره ها ریخته می شود و یک لاستیک سیلیکونی تصویر را به سطح چاپ شونده منتقل می کند. در این شیوه حروف کنده شده بر روی فلز خوانا می باشد.


[ دوشنبه 90/2/26 ] [ 7:53 عصر ] [ نوری تبار ]

چاپ افست یکی از رایج ترین انواع چاپ در ایران است که در آن جهت چاپ یک طرح خاص برای آن فیلم و زینک و یا پلیت تهیه شده و با نصب زینک مذکور در دستگاه های چاپ افست چاپخانه طرح توسط استوانه های لاستیکی مخصوص بر روی کاغذ چاپ می شود، ماشین آلات مختلفی جهت چاپ افست موجود می باشند که یکی از بهترین سازنده های این ماشین آلات شرکت هایدلبرگ می باشد.


[ دوشنبه 90/2/26 ] [ 7:45 عصر ] [ نوری تبار ]
چاپ دیجیتال نوعی چاپ است که در آن بجای بهره گیری از دستگاه ها و ماشین آلات دستی و نیمه اتوماتیک افست از دستگاه ها و ماشین آلات دیجیتال و تمام اتوماتیک استفاده می شود و موجب کاهش بسیار زیاد در زمان چاپ و همچنین بالا رفتن کیفیت چاپ می شود گفتنی است که در روش چاپ دیجیتال کیفیت بدست آمده به مراتب بالاتر از چاپ افست می باشد.دستگاه های چاپ دیجیتال که امروزه در صنعت چاپ تحول بزرگی بشمار می آیند می توانند تعداد کم و یا زیاد سفارشات چاپی را با سرعت بسیار بالا و در کمترین زمان و با بالاترین کیفیت چاپ نمایند. 
 


[ دوشنبه 90/2/26 ] [ 7:36 عصر ] [ نوری تبار ]

تاریخچه چاپ

اختراع فن چاپ درحقیقت به قرن ها پیش از گوتنبرگ، که نامش به عنوان مخترع چاپ در تاریخ به ثبت رسیده است، برمی گردد. آسوریان چند هزار سال قبل از میلاد بر خشت هایی از گل‌رس مهر می‌زدند.
استعمال حروف قابل انتقال نیز میان سال‌ها ی 1051 و 1058 در چین آغاز شد. مخترع این حروف فردی به نام پی‌شنگ بود و حروف هم از گل‌رس ساخته می‌شد. حروف دستی و حروف قلعی که پس از آنها به کارآمد، هیچ یک رواجی نیافت، بر عکس حروف چوبی متداول شد. تا این‌که در سال 1440، گوتنبرگ ظاهرا بدون اطلاع از کار چینی‌ها، حروف قابل انتقال را اختراع کرد و برای هر یک از حروف الفبا یک حرف جداگانه به کار برد. حروف متحرک را چینی‌ها اختراع کردند، ولی گوتنبرگ که حرفه اش زرگری بود، آلیاژ مناسب برای ریخته گری حروف را از سرب و آنتی موآن به دست آورد و سپس نسبت هر یک از این دو فلز را به گونه ای انتخاب کرد که حروف بیش از حد سخت و نرم نباشند. وی برای مرکب چاپ هم فرمول مناسبی یافت و خلاصه با رفع موانع و حل مشکلات عمل چاپ را میسر و اجرایی کرد.
تقریبا 20 سال پس از نخستین تلاش ها ی گوتنبرگ در امر چاپ ،این صنعت با استفاده از سطوح برجسته در ونیز، فلورانس، پاریس و لیون در حدی مختصر و محدود رواج یافت. اما دستگاه چاپ گوتنبرگ، به علت هزینه ها ی بسیار زیاد فقط برای ثروتمندان قابل دسترسی بود و به همین دلیل تا مدت ها ی طولانی استقبال چندانی از آن نشد. 300 سال پس از اختراع دستگاه چاپ گوتنبرگ، نمایشنامه نویسی آلمانی به نام آلوئیس زنه فلدر، چاپ سنگی یا لیتو گرافی را درسال 1796 میلادی اختراع کرد.
هر سنگی که متن یا تصویر با این روش روی آن نقش می بست ، برای چاپ حدود 750 نسخه عملکرد مطلوب داشت و پس از آن نقش روی سنگ قابل چاپ نبود.

اگر چه درباره شروع چاپ سنگی در ایران روایات متعددی وجود دارد، به نظر می رسد چاپ سنگی را برای نخستین بار میرزا صالح شیرازی در تبریز راه اندازی کرد. میرزا صالح که از سوی دولت ایران برای فراگیری هنرهای جدید به اروپا رفته بود، در بازگشت یک دستگاه چاپ سنگی با خود به تبریز آورد که آن را در سال 1250 قمری راه انداخت.

چاپخانه سنگی طی مدت کوتاهی در تهران و بعد اصفهان و سپس سایر شهرهای ایران تاسیس شد و بیش از 50 سال تنها روش چاپ در ایران بود و تا اواخر دوره قاجار ، هر چه در ایران چاپ می شد، به روش چاپ سنگی بود. البته هشت سال قبل از ورود چاپ سنگی به ایران چاپ سربی نیز راه اندازی شده بود، ولی به علت هزینه و زحمت زیاد آن ، پس از ورود چاپ سنگی ، کنار گذاشته شد و بعدها در اواخر دوره قاجار دوباره حروف سربی و استفاده از آن رایج گردید.

طریقه چاپ سربی روش نسبتا ساده ای بود : کاغذ روی صفحه ای متشکل از حروف برجسته سربی و آغشته به مرکب فشرده می شد و بر اثر فشار، حروف بر صفحه کاغذ نقش می بست. حروفچینی روزنامه نیز نخست به صورت دستی انجام می گرفت، ولی بعدها این کار با دستگاه ها یی که معمول ترین آنها «لاینو تایپ» بود، صورت پذیرفت. دستگاه حروفچینی خودکاری لاینوتایپ در سال 1886 میلادی ساخته شد. و بدین ترتیب سرعت چاپ به تدریج فزونی یافت. پیشرفت فناوری کم کم باعث شد دستگاه حروفچینی سربی از دور خارج شود و جای خود را به دستگاه الکترونیکی بدهد.

[ دوشنبه 90/2/26 ] [ 7:29 عصر ] [ نوری تبار ]

روشهای چاپ

شیوه‌های چاپ در جهان از ابتدا تاکنون از چند شیوه اصلی خارج نیست. در بعضی منابع شیوه‌های چاپ را به 3 دسته اصلی تقسیم می کنند.
• چاپ برجسته
• چاپ مسطح
• چاپ گرد

البته شیوه‌های دیگری نیز استفاده می شود که به آنها نیز می پردازیم.

چاپ اوزالید Diazotype :
برای ارائه نمونه قبل از چاپ به صاحب کار

چاپ باسمه‌ای Block printing :
کشیدن تصاویر یا چاپ یک طرح روی کاغذ یا مواد دیگر با قالبهای چوبی یا فلزی.

چاپ سری Typography:
بوسیله حروف سری و متحرک انجام می شود.

چاپ سنگی Lithography :
روشی که بر اساس دفع متقابل آب و چربی اختراع شده است و در آن برای چاپ از سنگ استفاده می شود.

چاپ فلزی Metallography :
اگر در روش چاپ سنگی به جای سنگ از فلز استفاده کنیم.

چاپ زیروگرافی Xerography :
این روش چاپ را چاپ فوری نام نهاده اند.

چاپ عکس Gacsimile :
بازسازی دقیق یک اثر خطی یا چاپی

چاپ استنسیلی :
چاپ از خلال پرده ای نازک و خلل پذیر.

 


[ دوشنبه 90/2/19 ] [ 6:57 عصر ] [ نوری تبار ]

در قرن بیستم ، عواملی بر چاپ تاثیر گذاشتند که مهم ترین آنها به این شرح هستند:
1. سرمایه کافی ناشران
2. دانش فنی و مهارتهای تخصصی
3. علاقه و دلبستگی فرهنگی
4. آرمانها و اهداف
5. مناسبات خوب
6. مخاطره پذیری و عامل بسیار مهم دیگر در این سده ، رواج کامپیوتر و ظهور پدیده نشر رومیزی و همین طور انقلاب الکترونیک است.
کاربرد کامپیوتر ، چاپ را همانند فعالیتهای دیگر ، به خود وابسته کرده است. امکانات فراوان کامپیوتری برای چاپ و نشر کتاب به حدی است که تصور وابستگی نام چاپ به کامپیوتر پذیرفتنی تر است تا چاپ بدون کامپیوتر. امروزه فعالیت‌های اساسی و عمده چاپ در یک جا جمع شده است و اصطلاح نشر رومیزی (desktop publishing) را بر آن نهادند.


[ دوشنبه 90/2/19 ] [ 6:53 عصر ] [ نوری تبار ]

سلام :تحقیقی پیرامون چاپ و چاپ خانه آماده کرده بودم که کنفراس بدم ولی خیلی از مباحثش رو استاد کرمی تدریس  کردنداستاد فرمودند گزیده های از کنفرانس رو در وبلاگ بزنم که شما دوستان استفاده کنید :

ریشه لغوی چاپ: 

واژه چاپ احتمالا از کلمه chappn (چاپنا) که کلمه‌ای هندی است گرفته شده است. ولی عده ای معتقدند که از «چاو» مقولی گرفته شده است «چاو ، نام نوعی پول در عصر ایرانیان بوده است). از لغات دیگری که برای چاپ بکار رفته می توان به «طبع» و «باسعه» اشاره کرد.

تعریف چاپ impression

چاپ به معنی اعم ، فن و صنعت تکثیر صورت نقوش دو بعدی «حروف ، ارقام ، خطوط و تصاویر) بوسیله انداختن اثر این نقوش بر روی کاغذ ، پارچه یا مواد دیگر و بالاخص چاپ مواد خواندنی بر روی کاغذ است.
در واقع چاپ کردن و پخش کردن (چاپخش) ، پخش عمده ای معنای قلمرو نظر را دربر می گرفت. اما دیگر چاپ مهمترین ابزار نشر نیست و جای خودش را به اشکال دیگری داده است.

تعریف نشر pablication

عمل چاپ و ارایه یک کتاب یا مدرکی دیگر به عموم که به آن انتشار تیر گویند.نشر در واقع تلاتی گاه پدید آورندگان و خوانندگان است.

دید کلی

صنعت نشر کتاب به معنای تولید صنعتی کالایی فرهنگی به نام کتاب است. امروزه شیوه‌هایی که در روند تولید کتاب و تکثیر آن به کار می رود، کاملا صنعتی است. از این رو نشر کتاب ، صنعتی است در کنار صنایع دیگر و نه کمتر از آنها. صنعت نشر کتاب در حال گسترش است البته به شرطی که کتاب ، رسانه اطلاعاتی و ارتباطی کار آمدی باشد. به طور کلی انتشار کتاب ، اشاعه گسترده یکی از موثرترین و سهل ترین رسانه‌هاست.

 


[ دوشنبه 90/2/19 ] [ 6:51 عصر ] [ نوری تبار ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

دانشجوی کارشناسی ارشد ارتباطات هستم و علاقمند به وادی رسانه و ادامه تحصیل امیدوارم یک روزی برای ایران عزیزم موثر باشم
آرشیو مطالب
امکانات وب

انواع کد های جدید جاوا تغییر شکل موس